24.11.2017

Likovni, literarni i foto natječaj 2017/2018

Likovni, literarni i foto natječaj djece i mladih iz područja vatrogastva te natječaj za najbolje internetske stranice vatrogasnih subjekata


Hrvatska vatrogasna zajednica, uz pokroviteljstvo Ministarstva znanosti i obrazovanja, a u skladu s Programom informativno-promidžbene i nakladničke aktivnosti u 2018. godini raspisuje u školskoj godini 2017/2018. likovni, literarni i foto natječaj, a sa svrhom popularizacije vatrogastva među mladima te podizanja svijesti u zaštiti od požara.

A) Likovni, literarni i foto natječaj

Natječaj se provodi u sljedećim kategorijama:
1. likovni radovi djece predškolskog uzrasta
2. likovni radovi učenika od I. do VIII. razreda osnovnih škola
3. literarni radovi učenika od IV. do VIII. razreda osnovnih škola
4. foto natječaj učenika srednjih škola.

Teme svih radova vezane su uz vatrogastvo i zaštitu od požara.
Ciljana skupina za foto natječaj su one srednje škole koje u svojem redovnom programu, ali i u izvanastavnim aktivnostima, imaju predmet fotografije.
Hrvatska vatrogasna zajednica omogućuje dva načina sudjelovanja na natječaju:
a) VZŽ/VZ Grada Zagreba mogu organizirati natječaje unutar svojih županija po predloženim prepozicijama HVZ-a te pobjedničke radove, nakon odabira, proslijediti HVZ-u. Ukoliko bude potrebno, HVZ će o svom trošku organizirati dolazak Povjerenstva za likovno-literarni natječaj u pojedinu županiju.

Pobjedničke radove bi županije trebale poslati redakciji Vatrogasnog vjesnika do 14. ožujka 2018. godine.
b) VZŽ/VZ Grada Zagreba mogu, kao i do sada, HVZ-u prijaviti škole i vrtiće koji će radove direktno slati redakciji Vatrogasnog vjesnika.

Povjerenstvo će do 15. travnja 2018. godine izabrati pobjedničke radove. Nagrade pobjednicima natječaja bit će uručene na svečanoj sjednici Skupštine HVZ-a u svibnju 2018.
Hrvatska vatrogasna zajednica je izdvojila 10.000,00 kn za pobjednike likovnog, literarnog i foto natječaja.


B) Natječaj za najbolje internetske stranice vatrogasnih subjekata
U svrhu poticanja vatrogasnih subjekta za izradom, kao i što boljom preglednošću i ažuriranjem internetskih stranica, prijedlog je da vatrogasni subjekti prijave HVZ-u svoje internetske stranice do 14. ožujka 2018. godine. Povjerenstvo oformljeno za ovu svrhu će ocjenjivati ažuriranje, aktualnost i dizajn prijavljenih stranica.
Nagrade za pobjednike web natječaja:
1. mjesto: 1.300,00 kn
2. mjesto: 700,00 kn
3. mjesto: 500,00 kn

Prijevoz dobitnika nagrada i njihovih roditelja ili nastavnika (1 osoba u pratnji po nagrađenom) organizirat će vatrogasna zajednica županije/Grada Zagreba, a troškove prijevoza snosit će Hrvatska vatrogasna zajednica.

Pojedini uratci bit će objavljeni svaki mjesec u Vatrogasnom vjesniku u rubrici "Kutak za najmlađe vatrogasce".

Likovni, literarni, foto natječaj HVZ 2017-2018
PRIJAVNICA - najbolje internetske stranice 2017-2018
PRIJAVNICA Likovni, literarni, foto natječaj HVZ 2017-2018