14.03.2019

Vrijedna donacija Croatia osiguranja vatrogascima

Uoči protupožarne sezone Croatia osiguranje donira profesionalne čizme vatrogasnim zajednicama županija u priobalju


U Zagrebu, 13. ožujka u upravnoj zgradi Croatia osiguranja, u sklopu priprema za ovosezonsku obranu od požara, ugovorena je donacija vrijedna više od milijun kuna zapovjednicima pet vatrogasnih zajednica županija u priobalju. Riječ je o 850 pari profesionalnih čizama koje će biti isporučene vatrogascima u DVD-ovima Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske, Zadarske i Ličko-senjske županije.


Predsjedniku Hrvatske vatrogasne zajednice Anti Sanaderu, glavnom vatrogasnom zapovjedniku Slavku Tucakoviću, predsjednicima Ivi Franušiću i Milanu Jurkoviću te zapovjedniku Darku Dukiću donaciju je uručio predsjednik Uprave Croatia osiguranja Damir Vanđelić koji je tom prigodom izjavio: „Croatia osiguranje utemeljeno je 1884. godine kao prvo domaće „društvo za osiguranje protiv požara“ i do danas je prvi partner zajednici u svim oblicima osiguranja te prevenciji, zaštiti i sigurnosti. Osim što temeljem Zakona o vatrogastvu izdvajamo oko 5 milijuna kuna godišnje za vatrogasni sustav, želja nam je i ovom vrijednom donacijom dodatno pomoći rad naših vatrogasaca u priobalju.“


U ime vatrogasnih dužnosnika prisutnima se obratio Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske, koji je naglasio zahtjevne uvjete u kojima rade dobrovoljna vatrogasna društva i stalnu potrebu za obnovom opreme te zahvalio predstavnicima Croatia osiguranja na podršci i vrijednoj donaciji. „Pripreme protupožarne sezone teku prema planu, od početka godine već smo obavili preko 7.000 intervencija, a ova vrijedna donacija zasigurno će dobro doći na terenu i doprinijeti operativnoj spremnosti vatrogasaca. Stoga hvala Croatiji što nas vjerno prati već godinama.“ dodao je glavni vatrogasni zapovjednik.