28.01.2019

Ante Trogrlić (1935. – 2019.)

Dobrovoljno vatrogasno društvo „Dalmacija“ Dugi Rat s tugom obavještava sve vatrogasce, prijatelje i znanc da je preminuo naš dugogodišnji član Ante Trogrlić


Ante se rodio 25. 03. 1935. godine, poslije završenog školovanja živio je i djelovao u Dugom Ratu. Bio član Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Dalmacija“ od 1. siječnja 1960 godine. Kroz svoj 59.-godišnji aktivni vatrogasni staž dobio je srebrnu plamenicu za hrabrost i požrtvovnost, zlatnu medalju za opće zasluge u vatrogastvu i spomenicu za 50 godina pripadnosti vatrogasnoj organizaciji. Ante je bio zapovjednik DVD-a, isto tako aktivan je bio u radu Zapovjedništva i Upravnog odbora. Od pristupanja u Društvo Ante je aktivno živio vatrogastvo kroz sve oblike vatrogasnih aktivnosti te je također usmjerio svoga sina Milana da se uključi u vatrogasnu humanu djelatnost. Uvijek je bio potpora mlađim kolegama koje je hrabrio, te im dijelio je savjete kako se ponašati kod opasnosti od požara.


Utjeha nam u ovom tužnom trenutku može biti činjenica da njegovo djelo živi i dalje, kao i sjećanje i osjećaj poštovanja u našim srcima. Zahvaljujemo mu za ogromni doprinos u radu našeg vatrogasnog društva.


Pogreb dragog nam pokojnika bio je u subotu 26.01.2019. godine u 13 sati i 30 minuta u crkvi Svetog Josipa u Dugom Ratu, a ukop na mjesnom groblju Žeževica - Orije u 15 sati.

Počivao u miru Božjem