18.01.2019

Ivan Golomboš (1940. - 2019.)

Vatrogasce DVD Prelog zatekla je tužna vijest. Trećeg dana ove godine umro je u 79-toj godini života njihov član Ivan Golomboš.


Ivan je bio vrijedan i marljiv član našeg društva punih 64 godine, aktivan do samoga kraja života. Postao je član društva daleke 1955. godine te je samozatajno punih 6 desetljeća služio svome Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Prelog', dio je posljednjeg slova kojeg su mu na gradskom groblju uputili njegovi kolege i prijatelji. Između inog oni su istaknuli: 'Već u početku rada u DVD su njegove kvalitete bile brzo prepoznate te je biran u Upravni odbor DVD-a Prelog, a posebno se istaknuo svojim nesebičnim radom 70-tih godina prilikom izgradnje novog vatrogasnog doma. Bio je primjer drugim članovima društva pa je 1975 godine odlikovan srebrnom vatrogasnom medaljom. Svoju savjesnost mnogo puta pokazao je prilikom vatrogasnih intervencija pa bi na zvuk sirene sve ostavljao i jurio u vatrogasni dom, a odavde na vatrogasne intervencije pomažući drugima u nevolji.
Ivan je za svoje zalaganje u DVD Prelog 1985. godine primio zlatnu vatrogasnu medalju, a 2005. godine je odlikovan je medaljom za posebne zasluge. 2015. godine primio je spomenicu za 60 godina nesebičnog rada u društvu.
Za cjeloživotno služenje vatrogastvu 2011. godine bio je odlikovan Poveljom i plaketom s likom Mirka Kolarića koje mu je dodijelila Hrvatska vatrogasna zajednica za životno djelo.
Više od 15 godina bio je aktivan član Kluba vatrogasnih veterana VZ Međimurske županijske gdje je sudjelovao u svim aktivnostima koje je Klub sprovodio. Tako je u tri mandata bio biran u njihovo Predsjedništvo.
Ivanu upućujemo iskrenu zahvalnost za sve što je učinio za naše i njegovo vatrogasno društvo.
Neka mu je vječna hvala i slava


Mladen Grubić