12.06.2018

Dva požara u Zagrebu

U gradu Zagrebu jučer su izbila dva požara u poslovnim prostorima, a u dvorištu jedne od tvrtki nalazile su se bale sijena koje su zahvaćene požarom.


ŽVOC Zagreb zaprimio je 11. lipnja u 10:10 sati dojavu o požaru u poslovno prodajnom objektu Autocentar Baotić na adresi Maksimirska cesta broj 282. Požarom u prostoriji servisa bilo je zahvaćeno osobno vozilo, inventar i naličje zidova, a požar su ugasili vatrogasci JVP Zagreb sa osam vatrogasaca i dva vatrogasna vozila.
Devet je osoba zatražilo medicinsku pomoć zbog problema sa disanjem. Od strane HMP dvije su osobe zbrinute na mjestu događaja, a sedam je osoba zatražilo medicinsku pomoć po završetku intervencije, te su prevezeni u bolnicu na daljnju medicinsku obradu.
Vatrogasna intervencija je završila u 12:48 sati.

ŽVOC Zagreb zaprimio je 11. lipnja u 21:53 sati dojavu o požaru sijena u dvorištu tvrtke Pan na području Žitnjaka na adresi Radnička cesta 173. Požarom je zahvaćeno oko osam tisuća bala sijena, koje su smještene u dužini 250m, (22m širine i 4m visine), a požarom je zahvaćeno oko 50m u dužini sijena.
U gašenju požara sudjelovali su vatrogasci JVP Zagreb, te DVD-a: Sesvete, Kučilovina, Hrašće, Granešina, Mala Mlaka, Botinec i Trnje sa ukupno 69 vatrogasaca i 19 vatrogasnih vozila.
Požar je pod kontrolom gasitelja i spriječeno je njegovo širenje.

Foto: Vatrogasna postrojba Zagreb