02.11.2018

Požar na brodovima u lučici kraj Makarske

U požaru koji je u petak u ranim jutarnjim satima izbio u lučici Ramova u Krvavici kod Makarske izgorjela su tri broda. Nitko nije ozlijeđen, ali je materijalna šteta velika.


Vatra je izbila nešto iza 4 sata na 13-metarskom brodu na kojem je bio muškarac koji je spavao, ali je na vrijeme napustio plovilo i pozvao vatrogasce. Vatra se proširila i zahvatila 2 susjedna broda.
Vatrogasni operativni centar u Makarskoj zaprimio je u 4:15 dojavu o ovom požaru. Odmah po dojavi alarmirane su sve snage društva te DVD-i Baška Voda i Brela. Na itervenciji su sudjelovali DVD-i Brela, Baška Voda i Makarska sa 9 vozila i 30 vatrogasaca.
"Nema ozlijeđenih s tim da je šteta velika jer je brod od 13 metara u potpunosti izgorio, a izgorjela su i ostala dva broda. Imali smo prijetnju da će se vatra proširiti i na ostale brodove u lučici, ali smo vatru uspjeli ugasiti. Požar je izbio na najvećem brodu, pa se vatra širila na ostale brodove. Na gašenju je radilo 30 vatrogasaca s devet vozila iz tri dobrovoljna vatrogasna društva", rekao županijski zapovjednik Dražen Glavina u izjavi za Hinu.


IZVOR: FB Vatrogasci Makarska, Slobodnadalmacija.hr