Objave za medije

.

Objave za medije

04.12.2017

Oprezno sa božićnim ukrasima

Zbog povećane opasnosti od požara u stambenim objektima za vrijeme božićnih blagdana, vatrogasci pozivaju na oprez pri rukovanju sa božićnom rasvjetom.

Objave za medije

27.10.2017

Oprez za vrijeme blagdana Svih svetih i Dušnog dana

I ove godine će velik broj hrvatskih građana obilježiti blagdan Svih svetih i Dušni dan tradicionalnim odlaskom na groblje, postavljanjem cvijeća na grobove i paljenjem svijeća. Na taj način se sjećamo naših najmilijih koji više nisu s nama.

U ovakvim trenucima potrebno je pozvati građane na oprez zbog mogućeg nastanka požara. Velika količina upaljenih svijeća, rastopljenog voska i suhog cvijeća na grobljima može se lako zapaliti.

Objave za medije

17.10.2017

Vatrogasci pozivaju na oprez u sezoni grijanja

Dolaskom hladnijeg vremena započela je i sezona grijanja koja sa sobom nosi i niz opasnosti za građane. Zbog nestručnog rukovanja s pećima na kruta goriva ili s električnim grijalicama, zimi nastaju požari u objektima, često sa smrtnim posljedicama. Godišnje vatrogasci zabilježe oko 2300 požara objekata razne namjene, a prosječno u požarima strada 40 osoba.

Objave za medije

05.10.2017

Otvoren 8. stručni skup vatrogasaca u Malom Lošinju

Osmo po redu stručno savjetovanje Hrvatske vatrogasne zajednice otvoreno je danas u hotelu Belleveu u Malom Lošinju.

Objave za medije

17.07.2017

Uspješan nastup ekipa HVZ-a na Vatrogasnoj olimpijadi

U organizaciji Međunarodne zajednice vatrogasnih i spasilačkih službi (CTIF) od 9. do 16. srpnja 2017. godine u austrijskom gradu Villachu održano je XVI. međunarodno natjecanje vatrogasaca i XXI. međunarodno natjecanje vatrogasne mladeži (popularno zvana "Vatrogasna olimpijada").

Objave za medije

02.07.2017

U Malom Bukovcu održan 33. susret vatrogasnih puhačkih orkestara

U subotu 1. srpnja u Malom Bukovcu održan je 33. susret vatrogasnih puhačkih orkestara

Objave za medije

02.06.2017

Izložba "Vatrogasni vjesnik 1896.-2017." otvorena u NSK

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu 1. lipnja 2017. godine otvorena je izložba naslovnica časopisa „Vatrogasni vjesnik“ povodom 121. obljetnice izlaženja hrvatskog vatrogasnog glasila.

Objave za medije

29.05.2017

Vatrogasci na tradicionalnom hodočašću u Mariju Bistricu

 Tradicionalno 18. hodočašće vatrogasaca u svetište u Mariji Bistrici održano je 28. svibnja 2017. godine. Glavni organizator hodočašća je bila Hrvatska vatrogasna zajednica, a suorganizatori su Vatrogasna zajednica Krapinsko-zagorske županije, Vatrogasna zajednica općine Marija Bistrica i Dobrovoljno vatrogasno društvo Marija Bistrica. Kao ovogodišnji sudomaćin hodočašća sudjelovala je Vatrogasna zajednica županije Zagrebačke.

Objave za medije

19.05.2017

Otvorena izložba "Vatrogasci u očima djeteta"

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana muzeja i svibnja-Mjeseca zaštite od požara u Muzeju hrvatskog vatrogastva u Varaždinu otvorena je izložba dječjih radova pod nazivom "Vatrogasci u očima djeteta"

Objave za medije

05.05.2017

INA raspisuje natječaj za sufinanciranje projekata

INA – Industrija nafte, d.d. raspisuje natječaj za sufinanciranje projekata u području zaštite okoliša i prirode 2017.

Objave za medije

04.05.2017

U Zadru održana svečana sjednica Skupštine Hrvatske vatrogasne zajednice

U sklopu obilježavanja Dana vatrogastva i proslave sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, u srijedu 3. svibnja 2017. u Kazalištu lutaka Zadar u Zadru održana je svečana sjednica Skupštine Hrvatske vatrogasne zajednice.

Objave za medije

27.04.2017

Proglašeni pobjednice najboljeg likovnog, literarnog i foto natječaja za 2016./2017.

Na natječaj Hrvatske vatrogasne zajednice za predškolski i školski uzrast u kategorijama za najbolji likovni, literarni i foto uradak 2016./2017. ove je godine stigao rekordan broj radova. Iz ukupno 18 županija stiglo je 928 likovnih, 34 literarna rada te gotovo stotinu fotografija. U 4 kategorije odabrano je 12 najboljih radova pri čemu prednjači Varaždinska županija sa čak 4 rada, Međimurska sa 2 te po jedan rad iz Grada Zagreba, Koprivničko-križevačke, Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske, Primorsko-goranske te Bjelovarsko-bilogorske županije.

Objave za medije

20.04.2017

Poziv na foto natječaj Hrvatske vatrogasne zajednice

Pozivamo sve zainteresirane da se prijave na foto natječaj Hrvatske vatrogasne zajednice koji ima za cilj prikupiti zanimljive i kvalitetne fotografije iz svijeta vatrogastva te približiti široj javnosti detalje vatrogasnog posla.

Objave za medije

19.04.2017

Novo radno vrijeme Muzeja hrvatskog vatrogastva

Muzej hrvatskog vatrogastva, smješten na adresi Ulica baruna Trenka 44 u Varaždinu, će od 19. travnja biti otvoren svake srijede od 9.00 do 15.00 h. Ukoliko žele posjetiti Muzej u nekom drugom terminu, posjetitelji će se kao i do sada morati najaviti najmanje dan prije samog posjeta.

Objave za medije

21.03.2017

Emitiranje radijskog spota u svrhu edukacije javnosti i zaštite od požara

Hrvatska vatrogasna zajednica je snimila radijski spot u kojem upozorava na važnost odgovornog ponašanja prilikom spaljivanja biljnoga otpada.

Objave za medije

13.03.2017

Vatrogasci pozivaju na oprez kod spaljivanja biljnog otpada

I ove godine vatrogasci u gotovo svim županijama bilježe velik broj požara otvorenog prostora zbog spaljivanja biljnog otpada. Takvi požari često traže angažman velikog broja vatrogasaca i vozila, a već je zabilježeno i djelovanje zračnih snaga u više navrata, što čini izravno opterećenje državnom i lokalnim proračunima.

Vatrogasci stoga savjetuju da se biljni otpad ne spaljuje već kompostira. Ukoliko se pojedinci ipak odluče na spaljivanje, nužno je da postupaju sukladno odluci njihove općine, grada i županije kojom su definirani rokovi i uvjeti pod kojima se smije spaljivati biljni otpad.

Objave za medije

31.01.2017

Katastrofalne posljedice požara objekata i otvorenog prostora

Objava za medije

Objave za medije

20.01.2017

Najava programa za Noć muzeja u Muzeju hrvatskog vatrogastva

I u ovoj Noći muzeja Muzej hrvatskog vatrogastva je pripremio bogat program.

Objave za medije

10.01.2017

Zbog vala hladnoće zabilježen velik broj intervencija

Hladna fronta koja je pogodila Hrvatsku, uz standardne probleme u prometu, izazvala je i povećan broj vatrogasnih intervencija, od gašenja požara na objektima i otvorenom prostoru do spašavanja u prometnim nesrećama, čišćenja cesta od snijega i prijevoza bolesnika u udaljenim mjestima.

Objave za medije

07.12.2016

Oprezno s božićnim dekoracijama i odlaganjem pepela

Hrvatska vatrogasna zajednica upozorava na opasnosti kod korištenja neispravnih božićnih lampica i nepravilnog odlaganja pepela, zbog čega može doći do požara.