Od ponedjeljka 15. lipnja 2015. do srijede 18. lipnja 2015.g. u mjestu Faliraki, Corfu, Grčka, održan je 3. sastanak projektnih partnera i sastanak Nadzornog odbora projekta Adriatic Holistic Forest Fire Protection.

Od ponedjeljka 15. lipnja 2015. do srijede 18. lipnja 2015.g. u mjestu Faliraki, Corfu, Grčka, održan je 3. sastanak projektnih partnera i sastanak Nadzornog odbora projekta Adriatic Holistic Forest Fire Protection. Hrvatsku vatrogasnu zajednicu predstavljali su načelnik Željko Popović i Renato Podbojec, projektni manager.
U tri dana projektni partneri izložili su detaljni pregled projektnih aktivnosti i trenutno stanje po svim radnim paketima, kao i planove za daljnji rad i aktivnosti koje su započete.           Tako je primjerice Općina Ajdovščina (FB13) partnerima predstavila studiju izvodljivosti za sustav grijanja iz biomase. Management Body for Parks and Biodiversity – PO Delta, koji su odgovorni za podizanje svijesti i komunikacije u projektu, predstavili su dosadašnji napredak u istome kako bi projekt imao vizualni identite i bio prepoznatljiv. Molise Regione, dali su partnerima preporuke za upravljanje biomasom nakon požara, kojima je glavni cilj dati podršku mjerama prevencije temeljenima na uzgojnim postupcima da se smanji izgorena biomasa kroz rast drveća. Consorzio Punto Europa Teramo, partner koji je odgovoran za komunikaciju i disemenciju, predstavio je napredak u dizajnu i imepementaciji web-stranice i promociji projekta preko socijalnih mreža (facebook, youtube), te kreiranju zajedničke baze podataka, a u pripremi je i drugi Holistic newsletter.
Hrvatska vatrogasna zajednica projektnim partnerima je predstavila napredak u realizaciji projektnog cilja 6.3., odnosno instalaciji GPS u vatrogasna vozila i praćenje u odabranim područjima za cijelo područje, odnosno za sve partnere projekta Holistic. Tako će Hrvatska vatrogasna zajednica omogućiti pilot-projekt GPS praćenja za AdriaFireGPS kroz integraciju modula koji je trenutno u radu, koristeći software koji će integrirati sve segmente Holistic projekta (AdriaFireGIS, AdriaFireGPS i AdriaFireMonitor). Taj softwer sadrži informacije o vatrogascima sa njihovom točnom lokacijom, raspoloživim snagama, medicinskim stanjem vatrogasca, itd. Svaki partner će instalirati uređaje za praćenje u 5 vozila, a Hrvatska vatrogasna zajednica je izradila tehničku specifikaciju.