Nekategorizirano

SPIS logo

Središnji portal internet stranica (SPIS) je sustav putem kojeg bilo koja vatrogasna postrojba ili zajednica u Hrvatskoj može besplatno dobiti vlastitu internet stranicu i administracijske ovlasti za njezino uređivanje.

Sve stranice smještene su na domeni spis.hvz.hr, a adresa pojedine internet stranice ovisi o nazivu vatrogasne organizacije, u pravilu http://naziv-organizacije.spis.hvz.hr

Struktura sadržaja i stil stranice su djelomično predefinirani, a na stranice je moguće objavljivati vijesti, izvješća, različite akte ili bilo koji drugi sadržaj koji se može staviti u neku od kategorija vezanih uz vatrogasnu organizaciju ili djelatnost. Dio sadržaja može se povući i iz aplikacije VATROnet, a uz svaku vijest ili sadržaj moguće je priložiti dokumente i fotografije. Maksimalna dopuštena ukupna veličina svih dokumenata i fotografija koje je moguće objaviti na pojedinoj internetskoj stranici postavljena je u ovom trenutku na 500 MB, no može se povećati na zahtjev vatrogasne organizacije. Ukoliko se pokaže jako veliki interes, zbog ograničene veličine fizičkih poslužitelja ograničenje od 500 MB možda bude bilo reducirano dok se ne prošire poslužitelji.

Za otvaranje internet stranice potrebno je Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici dostaviti ispunjeni i ovjerni obrazac koji je dostupan ispod. U jednom obrascu za jednu vatrogasnu organizaciju moguće je navesti do dva administratora, no ukoliko je potrebno otvoriti više od dva administratora, moguće je ispuniti više obrazaca.

Stranica je rađena s glavnim ciljem da bude jednostavna za korištenje, a kratke upute za administriranje stranice dostupne su u videu ispod (duplim klikom na video možete ga prikazati preko cijelog ekrana):

VATROGASNU ŠKOLU – Ustanovu za obrazovanje odraslih osnovala je Hrvatska vatrogasna zajednica na temelju Zakona o ustanovama, Zakona o obrazovanju odraslih i Zakona o vatrogastvu. VATROGASNA ŠKOLA provodi programe prekvalifikacije za zanimanja vatrogasca/vatrogaskinje i vatrogasnog tehničara/vatrogasne tehničarke. Za tu je djelatnost od Ministarstva nadležnog za obrazovanje dobila rješenja za rad u poslovnim jedinicama u Rijeci, Splitu i Zagrebu. Sjedište Ustanove je u Zagrebu, Selska cesta 90/A.

Programi obrazovanja traju 819 sati. Provode se o odjeljenjima Vatrogasne škole u Rijeci (Radnička 31), Splitu (Hercegovačka 18) i Zagrebu (Ksaverska cesta 107)

Ravnatelj ustanove je Željko Popović, tel: 01 3689 160

Stručni voditelj ustanove je Damir Knežević, tel: 01 3855 747
Voditelj odjeljenja u Rijeci je Nikola Tramontana, tel: 051 359 116
Voditelj odjeljenja u Splitu je Tihomir Zec, tel: 021 383 756

Voditelj odjeljenja u Zagrebu je Stjepan Purgar, tel: 01 3855 733