Mediji o nama

POŽAR koji je popodne buknuo na predjelu Ramljana, u blizini Muća, u jednom je trenutku zaprijetio i kućama, ali su vatrogasci uspjeli zaustaviti širenje vatrene stihije, doznaje se od zapovjednika DVD-a Muća Bože Delića.

U Ulici kneza Mislava danas su na zahtjevnoj intervenciji bili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica. Naime, tamo su brzom reakcijom spriječili daljnje širenje vatre iz podruma obiteljske kuće u kojemu je izbio požar.

Ime Jasminke Jakupec ostat će upamćeno u hrvatskoj povijesti vatrogastva. Prva je to žena koja je preuzela kormilo neke javne vatrogasne postrojbe. Kako je donedavni zapovjednik otišao u mirovinu, dotadašnja zamjenica Jasminka je do raspisivanja novog natječaja postala zapovjednica Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica. Kruna je to njezina 22-godišnjeg rada u vatrogastvu, tijekom kojeg je prošla Domovinski rat, rad u Specijalnoj policiji, a zatim i vatrogastvo.

Nevrijeme praćeno jakim i olujnim vjetrom koje je u ponedjeljak navečer zahvatilo Hrvatsku uzrokovalo je čak 34 vatrogasne intervencije u Gradu Zagrebu te niz u susjednim županijama, a uslijed rušenja stabla na vozilo u vožnji kod Dugog Sela lakše je ozlijeđen vozač.

U ZAGREB i dijelove središnje i sjeverne Hrvatske u večernjim je satima stigla najavljena oluja i prouzrokovala probleme, a nevrijeme ide dalje prema Jadranu. Nešto iza 22 sata u Zagrebu je počeo puhati snažan vjetar koji je lomio stabla, ali i dijelove krovova. Kako je objavio Neverin, prije 23 sata njihova je mjerna postaja na Trešnjevki zabilježila jake udare vjetra od 50 km/h. Tijekom noći počela je padati i jaka kiša.