Mediji o nama - Intervencije

Vatrogasci su u ponedjeljak navečer brzom intervencijom uspjeli spriječiti moguće teške posljedice požara koji je izbio u bolničkom krugu u Varaždinskim Toplicama.

Policijski službenici Druge policijske postaje dovršili su kriminalističko istraživanje nad muškarcem u dobi od 37 godišna, kojeg se sumnjiči za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Naime, 37-godišnjaka se sumnjiči da je u petak oko 18 sati u Ulici Hrvatskog Sabora u Zadru namjerno izazvao požar na otvorenom prostoru, kojom prilikom je izgorjelo suho raslinje, suha trava te su djelomično nagorjela tri stabla masline. Požar su ugasili vatrogasci, a na mjestu događaja je izvršen očevid.

U nedjelju oko 00:55 sati u noći zaprimljena je dojava kako je u Zadru, u ulici Jerolima Mirkovića izbio požar na vozilu.

Pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima oko 23 sata došlo je do požara dvojnog objekta u Slavetičkoj ulici na zagrebačkoj Trešnjevci.

Zagrebački vatrogasci promptno su se odazvali na poziv u pomoć kako bi požar stavili pod kontrolu i ugasili.

Prilikom intervencije iz plamteće kuće izvukli i spasili jednu osobu koju je potom preuzela Hitna pomoć. A dodatna opasnost tijekom gašenja požara vrebala je u drugom objektu u kojem su bile plinske boce.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/crna-kronika/u-petav-navecer-planula-kuca-na-zagrebackoj-tresnjevci-vatrogasci-iz-plamteceg-objekta-spasili-jednu-osobu/10143970/

Jutarnji.hr, 27. ožujka 2020.

Javna vatrogasna postrojba Grada Varaždina u nedjelju, 22. ožujka u 16 sati krenula je na ispomoć zagrebačkim vatrogascima i gradu Zagrebu koji je teže pogođen potresom.