Karlovački vatrogasci jučer su izašli na hitnu intervenciju nakon dojave da se na željezničkom kolodvoru jedna vagon cisterna doslovno "napuhala".

Kako je potvrđeno KA portalu u Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Karlovca, došlo je do kvara, odnosno oštećenja cisterne na vagonu koja nije bila sigurna za daljnji promet pa je zaustavljena kod kolodvora, a vatrogasci su s djelatnicima INA-e pristupili pretakanju goriva u drugu, ispravnu i sigurnu cisternu. Međutim, kvar se nije otklonio ni danas, a vatrogasci i stručne službe još rade na tome. Poručili su kako postoji potencijalna opasnost od eksplozije, ali su zato poduzete sve standardne mjere osiguranja.  Vatrogasci su osigurali područje te je isključena struja na tri kolosijeka kako prilikom pretakanja ne bi došlo do iskrenja. Promet magistralnom prugom, međutim, nije bio prekinut, a i kompozicija s cisternom će nastaviti put čim se gorivo pretoči.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/karlovacki-vatrogasci-od-jucer-prepumpavaju-cisternu-mogla-bi-eksplodirati/2129865.aspx

Index.hr, 6. studenog 2019.