JUTROS oko 3 sata buknuo je golemi požar u reciklažnom dvorištu za oporabu papira i plastike tvrtke Eko komunalije plus, na adresi 4. Gardijske brigade 32, na TTTS-u u Splitu.

Kako doznaje Dalmatinski portal na požarištu je 40 vatrogasaca s 13 vozila, pripadnici JVP Split, DVD Split, DVD Žrnovnica, DVD Vranjic, DVD Solin, DVD Mladost i DVD Podstrana. Čitatelji nam javljaju kako je požar dosezao i do 30 metara visine. Vatra je oko 4.40 lokalizirana, no gašenje i sanacija će potrajati jer gore bale papira i plastike.

Kako je riječ o materijalu koji se teško gasi, s požarišta se razvija gusti dim koji je zavio cijeli TTTS sve do mora. Objekt tvrtke za oporabu nije bio ugrožen, ni kuće i drugi objekti u vlasništvu građana. Riječ je o poduzeću koje se bavi sakupljanjem, skladištenjem, prijevozom i zbrinjavanjem ambalažnog otpada (kartona, folija, stakla), papira, građevinskog, drvenog i metalnog otpada, plastike, biorazgradivog i glomaznog otpada.

U tijeku je očevid kojim će se utvrditi uzrok požara.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/video-ogroman-pozar-u-reciklaznom-dvoristu-u-splitu-gasenje-jos-traje/2201515.aspx?index_ref=read_more_d

Index.hr, 29. srpnja 2020.