Vatrogasci su u posljednja 24 sata, prema izvješću Vatrogasnog operativnog središta, zabilježili gotovo 250 intervencija. Većinom se radilo na uklanjanju posljedica nevremena, a u večernjim satima izbilo je nekoliko požara na priobalju koji su brzo stavljeni pod kontrolu. Najviše je pak intervencija bilo na području Grada Zagreba, njih čak 83.

Nije bilo mira za vatrogasce ni na području Dubrovačko-neretvanske županije. JVP Metković je u 19:10 zaprimio dojavu o požaru otvorenog prostora na području Metkovića. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i trstika, a u gašenju požara sudjelovalo je ukupno 24 vatrogasaca sa 7 vatrogasnih vozila iz JVP Metković i DVD-a Metković. „U nijednom trenutku požara, kuće i stanovništvo nisu bili ugroženi. Požar smo stavili pod nadzor oko 2,00 sata ujutro“, rekao je zapovjednik JVP-a Metković Jure Pilj i dodao kako opožarena površina iznosi oko 10 ha.

Ukupan broj intervencija će sigurno premašiti brojku od 250, jer informacije još uvijek pristižu u Vatrogasno operativno središte. Ipak, valja naglasiti kako se situacija u cijeloj Hrvatskoj postupno normalizira.

https://www.dulist.hr/jutro-poslije-vatrena-buktinja-kod-metkovica-opozarila-povrsinu-od-10-hektara/635035/

Dulist.hr, 6. veljače 2020.