Kako javlja međimurska policija, vatra je buknula oko 21 sat na zgradi bivšeg skladišta poduzeća Međimurjeplet koje se nalazi u samom centru Preloga, na Trgu Slobode.

 Na terenu je bio veliki broj vatrogasaca koji su se borili s vatrom, a stigla je policija, kao i hitna medicinska pomoć. Iz policije javljaju da su požar gasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Čakovec i DVD-a Prelog.

Na mjestu događaja su kolege s portala eMeđimurje razgovarali s gradonačelnikom Grada Preloga Ljubomirom Kolarekom.

  • Ovo je najozbiljniji požar na području Grada Preloga u zadnjih dvadesetak godina. Dogodio se praktički u centru grada, na jednom zapuštenom mjestu. Na terenu su jake vatrogasne snage JVP Čakovec i donjomeđimurskih DVD-a, a mogu reći da požar neće ugroziti okolne zgrade. Tek kad se uđe u zgradu znat ćemo ima li žrtava, a nadam se da do toga neće doći - rekao je Kolarek potvrdivši time da vatrogasci buktinju ipak imaju pod kontrolom.

Na pitanje zna li što se nalazilo u skladištu, rekao je da je prema njegovim saznanjima skladište bilo prazno.

Zasad nema detaljnijih informacija o uzroku požara, kao ni ima li ozlijeđenih osoba, piše eMeđimurje.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/crna-kronika/veliki-pozar-izbio-u-sredistu-medimurskog-mjesta-vatra-buknula-u-napustenom-skladistu-ovo-je-najozbiljniji-pozar-u-zadnjih-dvadesetak-godina/9248273/

jutarnji.hr, 17. kolovoza 2019.