Ženska ekipa DVD Bribir koš jednom je pokazala da joj nema premca u Primorskogoranskoj županiji. Dame su ponovno osvojile prvo mjesto na županijskom vatrogasnom natjecanju u Kostreni i ponovno putuje na državno prvenstvo.

Bribirke su već navikle na pobjede. U 12 godina koliko se natječu, najbolje su u Primorsko-goranskoj županiji u konkurenciji ženskih B ekipa koje okupljaju dame starije od 30 godina. Nastupaju na svim županijskim natjecanjima, redovite su na vatrogasnom Memorijalu Jasmin Filipović u Novom Vinodolskom. Ponose se nastupima na državnim prvenstvima u Splitu, Zadru i Puli. Jezgru ekipe čine Barbara Stipeč Saftić, Kata Tomić, Andrea Komadina, Ana Mavrinac, Jela Bagara, Anica Saftić, Tiana Skočilić, Marina Kalafatić, Karmen Barac i Marijana Hajduković Skočilić. Često se sjete svoje kolegice Mirjane Spoje koja ih je prerano zauvijek napustila. Voditelj ekipe je Ivan Nikica Tomić.

Nije lako održati ekipu. Dosta članica radi u turizmu tako da nam preostaje da treniramo iza 21 ili 22 sata, kaže voditelj ekipe Tomić. Ženska B ekipa jedina je natjecateljska ekipa DVD Bribir tako da ženska ekipa DVD Bribir ima poseban status medu bribirskim vatrogascima. Postojala je i mlada natjecateljska ekipa, ne nestalo je interesa, a sve je manje djece u Bribiru. Ženska B ekipa DVD Bribir traži nove članice koje bi se priključile pobjedničkoj ekipi. Nije uvjet da su iz Bribira ili Vinodolske općine. DVD Bribir je mlado društvo. Osnovano je 2002. godine, ima 80 članova, a medu njima 22 operativna člana. Posla ne nedostaje jer se Vinodolska općina rasprostire na velikoj površini, gotovo jednakoj polovici otoka Krka. Dobrim dijelom radi se o šumskom području tako da opreza i intervencija nikad ne manjka.

Novi list, 28. studenoga 2019.