Čelništvo VZ Međimurske županije razgovaralo je o programu rada Zajednice za 2020. godinu. Bit će to program kontinuiteta s temeljnom razlikom kako će Vatrogasna zajednica Međimurske županije iduće godine biti domaćin državnog natjecanja za vatrogasnu mladež. Ono će biti 19. rujna u Čakovcu.

 Pravo za to natjecanje baziraju na rezultatima županijskih natjecanja kao i kup natjecanja HVZ. Međimurske vatrogasce će na to renomiranom natjecanju zastupati, u kategoriji Mladež muška, vatrogasci iz Gardinovca, Krištanovca i Vularije, a u kategoriji Mladež ženska vatrogaskinje iz Domašinca, Svete Marije i Šandorovca.

Rečeno je kako će tjedan dana poslije domaćin seniorskog natjecanja biti Varaždin. Tamo su plasman izborili: Seniori MA Savska Ves, Palinovec II, Gardinovec. MB Čateks, Palinovec, Mali Mihaljevec.Kategorija Profesionalci JVP Čakovec. Žene A: Palinovec II, Pustakovec Buzovec Putjane, Palinovec I. Žene B: Mali Mihaljevec, Vučetinec, Nedelišće.

O vatrogasnim natjecanjima u ovoj godini govorio je Mladen Kanižaj, zapovjednik VZ Međimurske županije, koji je posebno pohvalio brojnost, po čemu VZ MŽ spada u red najboljih u sklopu HVZ, natjecatelja vatrogasnih pomlatka i mladeži. Natjecanje za njih je održano 25. svibnja u Palinovcu kamo je došlo 109 natjecateljskih desetina s preko tisuću natjecatelja.

- Natjecanje za seniore je održano 6. srpnja u Sivici na kojem je bilo 80-tak desetina, a što je nešto manje u odnosu na godinu prije - istaknuo je zapovjednik. Pored toga, na sjednici je pokrenut postupak imenovanja županijskog zapovjednika i njegovog zamjenika kojima mandat izlazi s 31.12.2019. Postupak će biti pokrenut po aktualnom Zakonu o vatrogastvu premda je tome od nekih nazočnih bilo protivljenja. Donijeta je odluka o raspodjeli 226.000 kuna iz premije osiguranja u 2019. godini, financijski plan za 2020. i 2021.  godinu, a što po godini iznosi 1.157.000 kuna. Mario Medved je sa zadovoljstvom pobrojao donirana vozila i opremu koja je ustupljena međimurskim vatrogascima.

https://emedjimurje.rtl.hr/vijesti/drustvo/3593363/radosna-vijest-drzavno-vatrogasno-natjecanje-za-mladez-odrzat-ce-se-u-cakovcu/?ticker_type=latest_news

Emedjimurje.rtl.hr, 5.studenog 2019.