Objave

Danas je temeljem Ugovora sklopljenog između Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske vatrogasne zajednice o provedbi aktivnosti opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica, Ministarstvo poljoprivrede uručilo preostalih 17 novih kombi vozila Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici.

Hrvatska vatrogasna zajednica organizira 10. jesenski stručni skup koji će se ove godine održati u Tuheljskim Toplicama (Terme Tuhelj), 23.listopada 2019. Cilj je skupa stručno usavršavanje i razmjena iskustava vatrogasaca.

 Kako funkcionira sustav domovinske sigurnosti i imamo li odgovor na izazove koji se pred nas postavljaju, tema je o kojoj se raspravljalo na danas održanoj konferenciji pod nazivom „Domovinska sigurnost i upravljanje u krizama".

U projektu ENRAS održana je druga zajednička hrvatsko-slovenska vježba, 14. rujna 2019. u vatrogasnom obrazovnom centru i vježbalištu u Igu (SLO).

Dana 12.9. 2019. godine u Berlinu (Njemačka) održana je sjednica radne grupe „Podunavlje“ Međunarodne zajednice vatrogasnih i spasilačkih službi (CTIF-a).  Na sjednici su nazočili predstavnici 4 zemlje članica  (Austrija, Hrvatska, Njemačka i Slovenija), a Hrvatsku vatrogasnu zajednicu predstavljali su glavni vatrogasni zapovjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Slavko Tucaković, zamjenik predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice Stjepan Ptiček i tajnik Operativno-tehničkog stožera Hrvatske vatrogasne zajednice Mario Starčević.