HVZ

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković je u četvrtak 4. lipnja 2020. godine posjetio Krapinsko-zagorsku županiju.

Informacije o novom koronavirusu (SARS-CoV-2) i COVID-19 bolesti 

U prostorijama Hrvatske radiotelevizije 2. lipnja upriličeno je potpisivanje Ugovora o suradnji između Hrvatske radiotelevizije i Hrvatske vatrogasne zajednice.

U sjedištu Hrvatske vatrogasne zajednice 2. lipnja u Zagrebu održana je konferencija za medije s temom najave početka protupožarne sezone u 2020. godini. Na konferenciji su sudjelovali glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, zapovjednik Zapovjednog operativnog središta Glavnog stožera Oružanih snaga general-bojnik Krešo Tuškan, pomoćnik ministra za civilnu zaštitu Damir Trut, načelnica Sektora za vremenske i pomorske analize Državnog hidrometeorološkog zavoda Vlasta Tutiš i voditelj Službe za vremenske analize i prognozu DHMZ-a Lovro Kalin te iz Hrvatskih šuma predsjednik Uprave Krunoslav Jakupčić i rukovoditeljica Službe za ekologiju Jasna Molc.

Vatrogasci Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije jučer su bili angažirani na gašenju 3 požara otvorenog prostora.