HVZ

Danas je temeljem Ugovora sklopljenog između Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske vatrogasne zajednice o provedbi aktivnosti opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica, Ministarstvo poljoprivrede uručilo preostalih 17 novih kombi vozila Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici.

Hrvatska vatrogasna zajednica organizira 10. jesenski stručni skup koji će se ove godine održati u Tuheljskim Toplicama (Terme Tuhelj), 23.listopada 2019. Cilj je skupa stručno usavršavanje i razmjena iskustava vatrogasaca.

 Kako funkcionira sustav domovinske sigurnosti i imamo li odgovor na izazove koji se pred nas postavljaju, tema je o kojoj se raspravljalo na danas održanoj konferenciji pod nazivom „Domovinska sigurnost i upravljanje u krizama".

U nedjelju 8. rujna 2019. godine, u Metliki, kolijevci slovenskog vatrogastva, održano je svečano obilježavanje 150. obljetnice vatrogastva u Sloveniji i 70. obljetnice Gasilske zveze Slovenije.

Na stadionu u Čakovcu održan je IX. Kup VZG Čakovca za mladež i podmladak, a ujedno i posljednje IV. kolo X. kupa HVZ-a za mladež.