U prostorijama Hrvatske vatrogasne zajednice danas je održan sastanak vezan za organizaciju Simpozija vatrogasne mladeži CTIF-a čiji će domaćin biti Hrvatska vatrogasna zajednica i Vatrogasna zajednica Splitsko-dalmatinske županije. Naime, od 20. do 24. svibnja u Divuljama i Kaštelima će se održati simpozij i radionice za vatrogasnu mladež. Sastanku je prisustvovao predsjednik CTIF-ovog Odbora za vatrogasnu mladež Jorn-Hendrik Kuinke s tajnikom Odbora Thomasom Lemmlerom, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, predsjednik Savjeta vatrogasne mladeži HVZ-a Milivoj Taslak, tajnik Operativno-tehničkog stožera Mario Starčević, Tomislav Horvat, voditelj Odsjeka za operativno-tehničke poslove te Nina Francetić, glavna urednica časopisa „Vatrogasni vjesnik“.

Na početku sastanka je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković izrazio zadovoljstvo što je Hrvatska domaćin ovog simpozija, rekavši kako je siguran da će organizacija biti odlično odrađena. Također je naglasio da će u vrijeme Simpozija biti održana i međuresorna vježba „Sigurnost 2020“ te je pozvao voditeljstvo Simpozija da budu promatrači vježbe. Kunke je zahvalio na gostoprimstvu i rekao kako je jako zadovoljan što je Hrvatska spremna organizirati ovaj Simpozij. „ I u prošlosti je Hrvatska bila domaćin raznih događanja koji su prošli odlično i bili organizirani na visokom nivou stoga sam siguran da će tako biti i sada“, kazao je Kuinke.

Na sastanku se raspravljalo o smještaju i prostoru održavanja simpozija te radionica te su dogovoreni tehnički detalji oko vizuala samog Simpozija, koji uključuju logo i akreditacije. Razgovaralo se i o satnici te rasporedu događanja koji će uključivati i razgledavanje znamenitosti, posjet Trogiru i Klisu, kao i obilazak kulturnih institucija. Dogovoreno je i kako će za Simpozij vatrogasne mladeži CTIF-a biti napravljena posebna internetska i facebook stranica na kojoj će se redovito ažurirati informacije te gdje će se moći objavljivati foto i video sadržaji za vrijeme njezina trajanja.