Likovni, literarni i foto natječaj Hrvatske vatrogasne zajednice za predškolski i školski uzrast iz područja vatrogastva

Hrvatska vatrogasna zajednica u skladu s Programom informativno-promidžbene i nakladničke aktivnosti u 2020. godini raspisuje u školskoj godini 2019/2020. likovni, literarni i foto natječaj, a sa svrhom popularizacije vatrogastva među mladima te podizanja svijesti u zaštiti od požara.

Natječaj se provodi u sljedećim kategorijama:
1. likovni radovi djece predškolskog uzrasta
2. likovni radovi učenika od I. do VIII. razreda osnovnih škola
3. literarni radovi učenika od IV. do VIII. razreda osnovnih škola
4. foto natječaj učenika srednjih škola.

Teme svih radova vezane su uz vatrogastvo i zaštitu od požara.
Ciljana skupina za foto natječaj su one srednje škole koje u svojem redovnom programu, ali i u izvanastavnim aktivnostima, imaju predmet fotografije.
Hrvatska vatrogasna zajednica omogućuje dva načina sudjelovanja na natječaju:
a) VZŽ/VZ Grada Zagreba mogu organizirati natječaje unutar svojih županija po predloženim prepozicijama HVZ-a te pobjedničke radove, nakon odabira, proslijediti HVZ-u. Ukoliko bude potrebno, HVZ će o svom trošku organizirati dolazak Povjerenstva za likovno-literarni natječaj u pojedinu županiju.

Pobjedničke radove bi županije trebale poslati redakciji Vatrogasnog vjesnika do 16. ožujka 2020. godine.


b) VZŽ/VZ Grada Zagreba mogu, kao i do sada, HVZ-u prijaviti škole i vrtiće koji će radove direktno slati redakciji Vatrogasnog vjesnika.

Povjerenstvo će do 15. travnja 2020. godine izabrati pobjedničke radove. Nagrade pobjednicima natječaja bit će uručene u svibnju 2020. godine povodom proslave Dana vatrogastva.

Prijevoz dobitnika nagrada i njihovih roditelja ili nastavnika (1 osoba u pratnji po nagrađenom) organizirat će vatrogasna zajednica županije/Grada Zagreba, a troškove prijevoza snosit će Hrvatska vatrogasna zajednica.

Uz prijavljene radove potrebno je ispuniti i Prijavnicu na natječaj.