U organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice i Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije, uz domaćinstvu DVD-a Koprivnica u ožujku su u dva navrati održani ispiti za vatrogasne suce.

Sve nazočne pozdravili su predsjednik ispitnog Povjerenstva Nedeljko Vukalović, član povjerenstva Mladen Kanižaj, predsjednik VZ Koprivničko-križevačke županije Goran Matoničkin i zapovjednik VZ Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan.
Kandidati su ispitima pristupili nakon 2 održana pripremna seminara, te postigli iznimno dobar uspjeh s obzirom na prolaznost u ostalim županijama.
Seminare su vodili Antun Petric - 18. veljače 2018.g. i Mladen Kanižaj - 25. veljače 2018.g.

Prvi ispit održan je dana 8. ožujka 2018.godine i to za dosadašnje vatrogasne suce. Tom prilikom licencu su obnovila 23 suca iz Koprivničko-križevačke županije i jedan sudac iz Varaždinske županije. Svi dosadašnji suci obnovili su licence za odrasle kao i za podmladak i mladež.
Drugi ispit održan je dana 11. ožujka 2018.g., i to ispit za jednog dosadašnjeg suca i  17 kandidata za nove suce iz Koprivničko-križevačke, Zagrebačke i Varaždinske županije. Dosadašnji sudac uspješno je obnovio licencu za odrasle kao i za podmladak i mladež.
Od 17 kandidata za nove suce, njih 10 iz Koprivničko križevačke županije uspješno je položilo ispit za odrasle kao i za podmladak i mladež.

Ispitno povjerenstvo su činili članovi Povjerenstva za natjecanje Hrvatske vatrogasne zajednice u sastavu:
1.Nedeljko Vukalović – predsjednik
2.Mladen Kanižaj – član
3.Zdravko Filpaj – član, 8. ožujka 2018.g.
3.Mijo Brlečić -  član, 11. ožujka 2018.g.
4.Tomislav Horvat - zapisničar

Svi kandidati koji nisu zadovoljili na ispitima imat će priliku za ponavljanje ispita tijekom travnja 2018.g.