VOS

11. /12. srpnja

Zagrebačka županija

Dana 11. srpnja u 12:52 sati, DVD Sv. Ivan Zelina zaprimilo je dojavu o teškoj prometnoj nesreći na naplatnim kućicama „Sveta Helena“, autocesta - A4. Radilo se o naletu jednog osobnog vozila na dva zaustavljena osobna vozila kod naplatnih kućica. Ozlijeđeno je šest osoba, od kojih su tri osobe zadobile teške tjelesne ozlijede. Svi unesrećeni zbrinuti su od strane djelatnika HMP. Na intervenciji spašavanja osoba i sanacije mjesta događaja sudjelovalo je ukupno 10 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz DVD-a Sv. Ivan Zelina i Blaževdol.

Intervencija vatrogasaca završila je u 14:35 sati.

Zagrebačka županija

ŽVOC Zagreb dana 20. srpnja  10:35 sati zaprimio je dojavu o požaru kuće u Velikoj Gorici na adresi Mate Lovraka 37. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 38 vatrogasaca sa 11 vatrogasnih vozila iz JVP Velika Gorica, DVD Kurilovec, DVD Gradići i JVP Zagreb. Na intervenciji je smrtno stradao jedan vatrogasac, dok je jedan vatrogasac ozlijeđen te je hospitaliziran u KBC Zagreb.

Tijekom noći mjesto požara osigurava 3 vatrogasca s jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Velika Gorica.

 

Primorsko-goranska županija

Dana 20. srpnja u 3:50 ŽC 112 Rijeka zaprimila je dojavu o požaru restorana „Breza“ u Ravnoj Gori na adresi Stjepana Radića 10. Požarom je zahvaćena kuhinja, sobe i krovište u površini od 450 m². U gašenju požara sudjelovala su 34 vatrogasca sa 7 vatrogasnih vozila iz JVP Delnice, DVD Sušica, Ravna Gora i Kupjak.

Požar je ugašen u 8:55 sati.

 

Splitsko – dalmatinska županija

Dana 20. srpnja u 16:30 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru drvnog pogona – skladišta kod zgrade „Slobodne Dalmacije“ na adresi Split, Hrvatske Mornarice br. 4. Požarom je zahvaćeno 160 m2 stolarskog poslovnog prostora i krovišta. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 38 vatrogasaca sa 13 vatrogasna vozila iz JVP Split, DVD-a Split i Vranjic. Tijekom noći na dežurstvu i sanaciji požarišta angažirano je 6 vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Split.

Požar je lokaliziran u 17:25 sati.

 

Grad Zagreb

Dana 20. srpnja u 10:35 sati VOC grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru dimovodnog kanala, te inventara restorana u Zagrebu na adresi ulica kralja Zvonimira 78. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 19 vatrogasaca sa 4 vatrogasna vozila iz JVP Zagreb.

Požar je ugašen u 20:40 sati.

20:00

Zagrebačka županija

Dana 20. srpnja u 16:04 zaprimljena je dojava o požaru kuće na adresi Velika Gorica, Mate Lovraka 37. Na intervenciji gašenja požara sudjeluju vatrogasci iz JVP Velika Gorica, DVD Kurilovec i DVD Gradići.

 U 19:33 ŽC 112 Zagreb, te u 19.34 DC  informiraju VOS da je ozlijeđeni vatrogasac preminuo. Intervencija je još uvijek u tijeku, a policija istražuje okolnosti uslijed koje je došlo do ozljede vatrogasca.

17:00

Splitsko – dalmatinska

 Dana 20. srpnja u 16:41 zaprimljena je dojava o požaru skladišta stare zgrade „Slobodne Dalmacije“. Na intervenciji gašenja požara sudjeluje ukupno 22 vatrogasca sa 7 vatrogasnih vozila iz JVP Split i DVD Split.

Požar je lokaliziran u 17:25 sati.

 Zagrebačka županija

 Dana 20. srpnja u 16:04 zaprimljena je dojava o požaru kuće na adresi Velika Gorica, Mate Lovraka 37. Na intervenciji gašenja požara sudjeluju vatrogasci iz JVP Velika Gorica, DVD Kurilovec i DVD Gradići, a jedan vatrogasac je ozlijeđen (nadisao se dima). Intervencija je još uvijek u tijeku, a u ispomoć su došli i vatrogasci iz JVP Grada Zagreba.

 

Ličko-senjska županija
Požar raslinja na otvorenom prostoru koji je dojavljen 16. srpnja u 01:15 sati kod Novalje uz plažu Zrče na otoku Pagu ugašen je dana 19. srpnja u 19:00 sati. Tijekom dana 19. srpnja, vatrogasci DVD Novalja vršili su sanaciju i osiguranje požarišta sa tri vatrogasaca i jednim vatrogasnim vozilom. Požarom je bila zahvaćena borova šuma i drugo visoko raslinje na površina 31,2 ha.
Šibensko-kninska županija
Dana 19. srpnja u 13:25 sati pilot protupožarnog zrakoplova Air Tractora koji je bio na zadaći PP izviđanja uočio je požar na području Vodica uz Benkovačku cestu i započeo je gašenje do dolaska  vatrogasnih snaga. U gašenju požara osim protupožarnog zrakoplova Air Tractor sudjelovali su vatrogasci iz JVP Vodice, DVD-a Vodice i Zaton sa ukupno devet vatrogasaca i četiri vatrogasna vozila. 
U požaru raslinja zahvaćeno je 0,15 ha trave i niskog raslinja.
Požar je ugašen u 14:18 sati.

Istarska županija

Dana 18. srpnja u 15:15 sati ŽVOC Pula zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora između Barbana i Puntere na području Raše. U požaru raslinja zahvaćeno je 5,5 ha niskog raslinja, bjelogorice i nešto borovine. U gašenju požara sudjelovao je protupožarni zrakoplov Canadair i 24 vatrogasaca sa osam vatrogasnih vozila iz JVP Pula i DVD-a Sutivanac, Marčana i Vodnjan.              

Požar je lokaliziran u 18:00 sati, a ugašen u 20:00 sati.

 

Ličko-senjska županija

Požar raslinja na otvorenom prostoru koji je dojavljen 16. srpnja u 01:15 sati kod Novalje uz plažu Zrče na otoku Pagu i dalje je lokaliziran. Tijekom 18. srpnja vatrogasci iz DVD-a Lun i Novalja vršili su sanaciju i osiguranje požarišta sa 13 vatrogasaca i 4 vatrogasna vozila, a tijekom noći DVD Novalja organizirala je dežurstvo na požarištu. Požarom je bila zahvaćena borova šuma i drugo visoko raslinje a površina još nije procijenjena.

 

Šibensko-kninska županija

Dana 18. srpnja u 11:56 sati Županijski vatrogasni koordinator u ŽC112 Šibenik zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora kod Drniša područje između Biočića i Paklara. U požaru raslinja zahvaćeno je 10 ha trave, niskog raslinja i makije. U gašenju požara sudjelovala su tri protupožarna zrakoplova Air Tractor i 21 vatrogasac sa sedam vatrogasnih vozila iz JVP Drniš i DVD-a Drniš, Ružić, Biskupija i Promina.                                             

Požar je lokaliziran u 15:38 sati, a ugašen u 17:00 sati.

Dana 18. srpnja u 14:40 sati Županijski vatrogasni koordinator u ŽC112 Šibenik zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na prostoru Mirlović Polja kod Ružića. U požaru raslinja zahvaćeno je 1,5 ha trave, niskog raslinja i mlade hrastove šume. U gašenju požara sudjelovala su tri protupožarna zrakoplova Air Tractor i 7 vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz DVD-a Ružić.             

Požar je lokaliziran u 16:10 sati, a ugašen u 16:50 sati.

Dana 18. srpnja u 17:57 sati Županijski vatrogasni koordinator u ŽC112 Šibenik zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora kod Šibenika predio Duboka. U požaru raslinja zahvaćen je 1 ha trave, niskog raslinja i jedno osobno vozilo. U gašenju požara sudjelovala su 24 vatrogasca sa 9 vatrogasnih vozila iz DVIP Šibenik, JVP Šibenik, DVD-a Zablače, Šibenik i Brodarica-Krapanj.       

Požar je lokaliziran u 18:28 sati, a ugašen u 20:37 sati.

 

Županija Istarska

17:00

ŽVOC Pula zaprimio je dojavu u 15:15 sati o požaru otvorenog prostora na području Barban - Puntera  (Raša). Požarom je zahvaćena borova šuma površine 2ha. U gašenju požara na nepristupačnom terenu sudjeluje 20 vatrogasaca sa pet vozila iz JVP Pula i lokalnih DVD-a, a upućen je i jedan protupožarna zrakoplov Canadair.

Šibensko-kninska županija

16:00

1.)ŽVOC ŠI zaprimio je dojavu u 14:40 sati o požaru otvorenog prostora na području Mirlović polje. U gašenju požara na nepristupačnom terenu sudjeluje sedam vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz DVD Ružić, te tri protupožarna zrakoplova Air Tractor.

2.)Požar kod Biočića lokaliziran je u 15:38 sati, U požaru je opožareno 10 ha trave i niskog raslinja.

15:00

ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu u 11:56 sati o požaru otvorenog prostora na području Biočić – Drniš – Paklari. U gašenju požara na nepristupačnom terenu sudjeluje 20 vatrogasaca sa 6 vatrogasnih vozila iz JVP Drniš, DVD-a Drniš, Ružić, Biskupija i Promina. Na požarište su upućena i tri protupožarna zrakoplova Air Tractor.