Karlovačka županija

Dana 04. studenog u 14:41 sati JVP Karlovac zaprimila je dojavu o deformaciji (uleknuću) vagon cisterne za prijevoz opasnih tvari sa lisnicom opasnosti UN 1203-33, sirovina za Reformer. Vagon cisterna je isključena iz prometa na željezničkom kolodvoru u Karlovcu dana 24.10.2019 godine na lokaciji Karlovac, Vilima Reinera 1.

Dana 5. studenoga u 8:33 izdana je zapovijed da PVPG INA Vatrogasni servisi d.o.o. Sisak iziđe na intervenciju na lokaciji Karlovac, Vilima Reinera 1.

U 11:57 na intervenciju stigli vatrogasci INA Vatrogasni servisi d.o.o. Sisak, a u 12:25 započeli su s otvaranjem poklopca cisterne. U 15:01 završeno je pretakanje autocisterne, a pretočeno je 50 kubika tekućine. U 15:23 vatrogasci INA Vatrogasni servisi d.o.o. napuštaju mjesto događaja.

Na osiguranju oštećene cisterne preko noći ostaje JVP Karlovac 2/1 pošto se u istoj nalazi  5 cm tekućine koju nije bilo moguće pretočiti.

 

Splitsko-dalmatinska županija

Dana 05. studenog u 02:02 sati DVD Mladost zaprimila je dojavu o požaru prešanih auta u firmi CE-ZA-R u Kaštel Sućuracu. Požar je zahvatio prešane aute, plastiku i ostali otpadni materijal koji se nalaze unutar firme.

Požar je ugašen u 09:00.

 

Primorsko-goranska županija

Dana 05. studenog u 11:38 sati ŽVOC Rijeka zaprimila je dojavu o požaru stana u Rabu na adresi Ivana Rabljanina 13. U gašenju požara sudjelovalo je 15 vatrogasaca s 3 vatrogasna vozila iz DVD-a Rab. Tijekom požara povrijeđena je starija osoba (opekotine glave, vrata i nogu te se nagutala dima). Zatražena HMP te je ista zbrinuta u KBC Rijeka. 

Požar je ugašen u 13:00 sati.

 

 Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.