Početak događanja: 04-05-2019 02:00
Završetak događanja: 04-05-2019 02:00

Povodom obilježavanja 4. svibnja – Dana vatrogastva i svibnja – Mjeseca zaštite od požara, Hrvatska vatrogasna zajednica održava edukativnu akciju pod nazivom “Pomozi i ti, nazovi 193”. Manifestacija će se održati u subotu 4. svibnja s početkom u 10 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, a pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.

Manifestacija je prvenstveno namijenjena predškolskom i školskom uzrastu, ali i ostalim građanima, kod kojih se želi osvijestiti važnost odgovornog ponašanja, protupožarne preventive kao i promovirati vatrogasnu djelatnost. Kako bi se spriječila katastrofa, važno je od najranije dobi djecu senzibilizirati za njihovu ulogu u sprječavanju požara i ostalih nesreća. Ujedno je važno i odraslima prezentirati kako reagirati u brojnim svakodnevnim situacijama: kako pravilno nazvati vatrogasce i dojaviti požar, koristiti aparat za gašenje požara, što napraviti u kuhinji ukoliko dođe do zapaljenja...?
Pozivamo građane svih uzrasta da sudjeluju u ovoj manifestaciji, kako bi obnovili svoje znanje o opasnostima koje donose požari te tako pridonijeli povečanju sigurnosti od požara.

Raspored događanja:
10:00 - pozdravni govori (predstavnici Grada Zagreba i Hrvatske vatrogasne zajednice)
10:15 - pokazna vatrogasna vježba
10:30 - radionice za djecu: spuštanje s tronošca, gađanje mete s brentačama
10:50 - radionice za odrasle