Početak događanja: 23-04-2018 02:00
Završetak događanja: 23-04-2018 02:00

Svi znaju da vatrogasci gase požare objekata i otvorenog prostora, interveniraju kod poplava i u prometnim nesrećama. Također organiziraju natjecanja, rade s mladima i sudjeluju u kulturnim i vjerskim događanjima. No, jeste li znali da Hrvatska vatrogasna zajednica ima bogatu izdavačku tradiciju, a da je časopis „Vatrogasni vjesnik“ jedan od najstarijih stručnih časopisa u Hrvatskoj?

Više o hrvatskom vatrogasnom izdavaštvu, koje seže u 1882. godinu kada je Gjuro Stjepan Deželić napisao „Obučevnik za dobrovoljne vatrogasce“, možete saznati u Muzeju hrvatskog vatrogastva u Varaždinu  koji se prvi put priključuje manifestaciji „Noć knjige“, koja će se održati 23. travnja 2018. godine.

Kao centralno događanje pripremili smo predstavljanje današnjeg izdavaštva Hrvatske vatrogasne zajednice o kojem će govoriti autori priručnika, stručne literature i vatrogasnih povijesnih monografija. Nakon predstavljanje slijedi druženje s autorima u kojem će posjetitelji moći saznati sve što ih zanima o važnosti vatrogasne stručne literature za moderno vatrogastvo.

Posjetitelji će moći pogledati stalni postav Muzeja, izložbu naslovnica časopisa „Vatrogasni vjesnik“ te izložbu vrijednih knjiga, priručnika, monografija i časopisa na temu vatrogasne struke i povijesti. Pripremili smo i kutak za čitanje gdje na raspolaganju stoji oko 200 monografija vatrogasnih organizacija i 400 vatrogasnih časopisa. Pripremili smo i bogatu nagradnu igru, a za svaku kupljenu knjigu iz naše suvenirnice čeka Vas prigodni poklon.

 

Dođite i uživajte u Muzeju hrvatskog vatrogastvu uz vatrogasne knjige. 

 

Raspored:

14:00 – 20:00 Izložba stalnog postava Muzeja hrvatskog vatrogastva

                         Izložba naslovnica časopisa „Vatrogasni vjesnik“

                         Izložba povijesnih i sadašnjih vatrogasnih izdanja

                         Čitajmo vatrogasno- čitaonica vatrogasnih knjiga i časopisa

16:00 – 20:00 Likovna radionica za djecu

18:00 Izdavaštvo Hrvatske vatrogasne zajednice danas – predstavljanje i druženje s autorima