HVZ

U požaru koji je izbio u nedjelju 27. rujna u obiteljskom domu za starije u Dugom Ratu, smrtno su stradale dvije osobe dok je jedna ozlijeđena. Vatrogasno operativno središte je zaprimilo informacije i o požaru objekta u Nebojanu kod Petrinje.

Informacije o novom koronavirusu (SARS-CoV-2) i COVID-19 bolesti 

Ministar obrane Mario Banožić posjetio je 24. rujna Vatrogasni trenažni centar „Šapjane“ gdje se upoznao s inženjerijskim radovima koje su odradili pripadnici Hrvatske vojske.

Odlukom glavnog vatrogasnog zapovjednika prijevremeni završetak glavnog napora požarne opasnosti i prestanak rada Operativnog vatrogasnog zapovjedništva RH u Divuljama bit će 25. rujna 2020. u 12:00 sati.

Prema izvješću Vatrogasnog operativnog središta Hrvatske vatrogasne zajednice, vatrogasne intervencije bilježe povećanje od čak 46% kod tehničkih intervencija kada se uspoređuje 2019. godina s razdobljem do 13. rujna u 2020. godini. Ovaj je podatak povezan s otklanjanjem posljedica potresa koji je pogodio Zagreb i okolicu u ožujku  pa je tako u ovoj godini već sada zabilježeno 15.181 intervencija, za razliku od 10.385 koliko ih je bilo u 2019. Samo su u Zagrebu vatrogasci do polovine rujna ove godine zabilježili ukupno 6.382 intervencije, što je povećanje za oko 250% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.