Na zagrebačkom Prisavlju danas je održan sastanak vezan za nastavak suradnje Hrvatske radiotelevizije s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom. Na sastanku je prisustvovao glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković sa suradnicima te ravnatelj PJ Programa HRT-a Renato Kunić, glavni urednik programa HRT-a Bruno Kovačević i rukovoditelj Radne jedinice Programske službe Božidar Essert.

„Hvala vam na dosadašnjoj suradnji koja je uvijek bila odlična, od objektivnog informiranja s vatrogasnih intervencija i ostalih događanja, do emitiranja edukativnih spotova u produkciji Hrvatske vatrogasne zajednice“, kazao je zapovjednik Tucaković. A upravo nastavak ove uspješne suradnje i proširivanje tematike edukativnih filmova iz područja vatrogastva, bile su jedna od tema sastanka. Dogovoreno je i kako će se nastaviti suradnja s emisijom „Dobro jutro, Hrvatska“ u kojoj su se emitirale reportaže s različitim temama iz područja vatrogastva, a osobito s obzirom na nadolazeću požarnu sezonu. Također, na sastanku je spomenuto i kako Hrvatska vatrogasna zajednica sljedeće godine slavi 145 godina postojanja te je prijedlog da se u produkciji HRT-a napravi dokumentarni film o njezinu djelovanju, a za koji će HVZ napraviti prijedlog sinopsisa do kraja ove godine. „HRT kao javna televizija prepoznaje važnost edukacije i preventive, stoga nam je ova suradnja s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom od velikog značaja“, kazao je ravnatelj Kunić.

Sastanak je ujedno bio i prigoda za dodjelu plaketa za dosadašnju uspješnu suradnju s HRT-om, a koje je zapovjednik Tucaković uručio glavnom ravnatelju Kazimiru Bačiću te ravnatelju Renatu Kuniću kao i uredniku Bruni Kovačeviću.