U požaru koji je izbio u nedjelju 27. rujna u obiteljskom domu za starije u Dugom Ratu, smrtno su stradale dvije osobe dok je jedna ozlijeđena. Vatrogasno operativno središte je zaprimilo informacije i o požaru objekta u Nebojanu kod Petrinje.

Dana 27. rujna u 19:20 sati DVD „Dalmacija“ Dugi Rat je zaprimio dojavu o požaru objekta u Dugom Ratu. Požar je izbio u na prvom katu Obiteljskog doma za starije „Providenca“ prilikom čega su dvije osobe smrtno stradale, a jedna je zbrinuta od strane Hitne medicinske pomoći. Ostali korisnici doma su evakuirani te prebačeni u prizemlje objekta, koje nije bilo ugroženo požarom. Na intervenciji gašenja požara sudjelovao je DVD „Dalmacija“ Dugi Rat s 4 vozila i 16 vatrogasaca te DVD Omiš s 3 vozila i 15 vatrogasaca. Na intervenciju je upućen i JVP Podstrana, ali su vraćeni u postrojbu. Požar je ugašen u 21:30 h.

  • Po dojavi na teren odmah izlazi dežurna smjena s 3 vatrogasca i jednim vozilom, a dežurni vatrogasac preko sustava tihog uzbunjivanja i sirene podiže dodatne snage. ŽVOC Split je na intervenciju uputio susjedna društva. Po dolasku na mjesto intervencije, djelatnici su uputili vatrogasce u sobu na prvom katu u kojoj je izbio požar. Požar su djelatnici ugasili aparatom za gašenje požara te su vatrogasci odmah pristupili evakuaciji ostalih korisnika doma, provjetravanju prostorija te saniranju mjesta požara. Korisnici doma su smješteni u prizemne prostorije gdje su ih djelatnici Hitne medicinske pomoći pregledali - rekao nam je zapovjednik DVD-a „Dalmacija“ Dugi Rat Pavao Tomić.

Požar objekta u Nebojanu

Vatrogasni operativni centar Hrvatske vatrogasne zajednice također izvještava da je 27. rujna u 22:19 sati Vatrogasna postrojba Grada Petrinje zaprimila dojavu o požaru stambenog objekta u mjestu Nebojan kod Petrinje. Požarom je bila zahvaćena drvena kuća površine oko 50 m2 koja je u potpunosti izgorjela. Brzom intervencijom vatrogasaca spriječeno je daljnje širenje požara koji je manjim dijelom zahvatio kuće koje se nalaze s lijeve i desne strane izgorjelog objekta. Uslijed požara nije bilo stradalih osoba. Na intervenciji gašenja požara koja je završila u 00:42 sati, sudjelovalo je 9 vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz VPG Petrinja i DVD Nebojan.